Meny
Välkommen COOKIES OCH PERSONUPPGIFTER

Denna webbplats innehåller information om alkoholhaltiga drycker och riktas sig till dig som fyllt 25år. Om du går vidare intygar du att du är över 25 år.

Cocktailguiden.com använder cookies och behandlar personuppgifter för att leverera tjänster till dig, vidareutveckla våra tjänster, tipsa dig om relevanta viner och ge dig relevant marknadsföring hos oss eller via Facebook och Google.

MINA VAL
Fortsätt
ACCEPTERA
Barceló Imperial Maple Cask
NYHET
Mörk rom & Lagrad sockerrörssprit

Barceló Imperial Maple Cask

Dominikanska Republiken

529 kr

Jmf.pris 755:71 kr/l

Smaktoner av dadlar, fikon apelsin och karamelliserade mogna bär.

Nr 84337 - Flaska 700 ml - 40%

Om drycken

Ron Barceló Srl är en av de främsta romproducenterna i världen, grundad 1929 av spanjoren Julián Barceló i Dominikanska republiken. Sedan 1974 har företaget letts av Miquel, hans barnbarn, som har tagit hans livsverk till nya höjder. Idag finns företaget i över 50 länder och är den fjärde största exportören av rom i världen.

Deras senaste tillskott i portföljen, Barceló Maple Cask, har en gedigen lagringsprocess som sträcker sig över hela 11 år. Rommen lagras först på first fill bourbonfat i 10 år och därefter 1 år på lönnträ. Denna noggranna lagringsprocess bidrar till att ge rommen sin distinkta och raffinerade smakprofil, med en subtil sötma och en fyllig karaktär. Som alltid med rom från Barceló, är även Barceló Maple Cask tillverkad uteslutande på 100% sockerrörsjuice, vilket skiljer den från många andra romsorter som ofta görs på melass. Denna metod garanterar en renare och mer autentisk smakupplevelse.

Barceló Maple Cask har en mörk bärnstensbrun färg med rödaktiga toner. Fruktig och blommig arom på näsan, ackompanjerad av ljuvliga toner av smält kola, plommon, vanilj och lönnsirap. Inledningsvis söt i gommen, sedan träder fatkaraktären fram med torkad frukt och krydda. Avslutningsvis en lång och silkeslen finish med fyllig karaktär.

Barceló Maple Cask avnjuts bäst neat rumstempererad eller lätt kyld och passar perfekt med fina cigarrer, lagrade ostar, eleganta desserter och mörk choklad. Eller varför inte i en klassisk cocktail som exempelvis Rum Old Fashioned?

Producent
Ron Barcelò Srl
Importör
Hermansson & Co AB
Smakbeskrivning
Doft
Härliga toner av vanilj, nöt samt en fin kryddighet
Smak
Smaktoner av dadlar, fikon apelsin och karamelliserade mogna bär.
4
Syra
3
Torrt - Sött
5
Smakintensitet
shopping-icon

Barceló Imperial Maple Cask

529 kr
+46
När du klickar på knappen ovan accepterar du Cocktailguiden.coms allmänna villkor och du blir epost- och SMS-prenumerant på våra tjänster. Dina angivna uppgifter hanteras enligt Integritetspolicy.